PABLO – Rehabilitacija šake i ruke

PABLO je multifunkcionalan sustav uređaja sa senzorima koji pružaju raznoliku rehabilitaciju fine i grube motorike šake i ruku, ali i cijeloga tijela.

AKTIVNO    POTPOMOGNUTO
PABLO sustav nudi mnogo terapijskih mogućnosti, kako za djecu tako i za odrasle s neurološkim i ortopedskim motoričkim ograničenjima gornjih i donjih ekstremiteta te područja trupa., u svim fazama rehabilitacije.

PABLO omogućuje cjelovitu sveobuhvatnu terapiju ruke, jednostrano ili obostrano, pomažući pacijentu u izvođenju svih ručnih hvatova. Ugrađeni senzori mjere snagu hvata i opseg pokreta, što je od iznimne važnosti za praćenje napretka terapije.

PABLO sistem sa sastoji se od:
  • PABLO senzorna ručka. Omogućuje procjenu različitih načina hvata, dok senzori raspoznaju opseg pokreta ručnog zgloba, lakta ili ramena.
  • PABLO lopta. Omogućuje trening pronacija i supinacija šake, te fleksiju i ekstenziju ručnog zgloba. Trening moguć čak i kod indikacijemlohave hemipareze.
  • PABLO ploča. Omogućuje intezivan distalni i proksimalnitrening zglobova
  • PABLO remeni. Omogućujubolje i lakše upravljanje loptom
Evaluacija i terapija

Zahvaljujući TyroS softveru, PABLO nudi interaktivni trening pokreta sa audiovizualnom povratnom informacijom. Rezultati svakog treninga automatski se spremaju u bazu podataka na temelju koji se generiraju izvješća o napretku terapije. Tako fizioterapeuti mogu prilagođavati težinu treninga i daljnji program terapije za svakog pacijenta individualno.

Interaktivnu terapija koja motivira. PABLO sadrži veliki izbor terapijskih igrica koje čine naporan trening ujedno zabavan i motivirajući za pacijenta. Rezultati svake igre se bilježe i pohranjuju, kako bi pacijent bio motiviran da ih nadmaši u narednim treninzima.