Robotski uređaji za gornje ekstremitete


TYROMOTION je cjelovit sustav koji se sastoji od robotskih, senzornih i računalno potpomognutih uređaja za rehabilitaciju gornjih ekstremiteta, i to u svim fazama rehabilitacije. Sastoji se od sljedećih uređaja:

AMADEO. Rehabilitacija prstiju i šake 

AMADEO je napredan robotski i računalno potpomognuti terapijski uređaja za rehabilitaciju prstiju i šake, prikladan za sve faze rehabilitacije. AMADEO simulira prirodni pokret hvata i provodi automatizirane sekvence pokreta pojedinih prstiju ili cijele šake.

 

DIEGO. Rehabilitacija ruke i ramena.

DIEGO je svestran uređaj za rehabilitaciju pacijenata sa ograničenim motoričkim funkcijama ruku i ramena. Osim robotske tehnologije, sadrži i  modul za inteligentnu kompenzaciju gravitacije (IGC) namijenjena pacijentima sa minimalno očuvanom motorikom ruku te modul za virtualnu realnost (VR).

PABLO. Rehabilitacija šake i ruke.

PABLO je senzorno potpomognuti uređaj za rehabilitaciju šake i ruku. PABLO senzorna ručka je multifunkcionalni uređaj namijenjen fascilitaciji ručnih hvatova, dok ugrađeni senzori prate snagu šake i raspon pokreta.

TYMO. Rehabilitacija ravnoteže i držanja.

TYMO je senzorska terapijska ploča namijenjena za statičnu i dinamičnu primjenu u rehabilitaciji s ciljem unapređenja ravnoteže i držanja pacijenta. Pomoću TYMO ploče pacijent može vježbati u sjedećem ili stojećem položaju te uz pridržavanje.

 

MYRO. Radna rehabilitacija. 

MYRO je interaktivna ploča čiji senzori omogućuju motorički trening za savladavanje aktivnosti iz svakodnevnog života sa stvarnim objektima na interaktivnoj površini. MYRO nudi i neurokognitivne module koji omogućuju visoku motiviranost pacijenta u terapiji.

TYROS. Softver koji upravlja TYROMOTION sustavom

TyroS je terapijski softver koji upravlja svim modulima i funkcijama TYROMOTION sustava. Jednostavan je za korištenje, te omogućuje mjerenje, evidenciju i izvještavanje o individualnom progresu terapije pacijenta. Također nudi bogat izbor interaktivnih igrica koje motiviraju pacijenta na terapiju.

  AMADEO DIEGO MYRO PABLO TYMO
Procjena            
Potpomognuta terapija            
1D               
2D               
Virtualna realnost           
Terapija pokretom            
Snaga              
Motorika               
Kombinacija Snaga/ Motorika            
Kognitivno               
Proprioceptivno             
Grafomotoričke vještine